Pages

понеделник, август 30, 2010

Основни техники при планинско колоездене за начинаещи

• Винаги проверете пътя. Това означава, че вие трябва да карате няколко стъпки по-напред и да изберете линия по която да се движите.Много често се случва да спрете за момент, защото изпитвате страх от препятствията  които следват.От породения страх променяте положението на тялото си и мислите само  дали ще успеете да се справите.Така има голяма вероятност да паднете от колелото.


• Мислете винаги  2-3 хода по-напред. Никога не се концентрираните твърде дълго върху дадено препятствие . Винаги бъдете осведомени за следващото.

• Не гледайте в страни докато има колоездач пред вас. Може да ударите парче камък или скала, невниманието ви може да доведе и до удар с колоездача прад вас. Гледайте 1-2 метра напред.Не се фокусирайте в предното си колело нито пък в задното на колоездача пред вас.

• Променете на по-малка предавка ако има непредвидена пречка скала камък, кал, вода.Ако пред вас има по-голямо препядствие не слизаите от колелото просто превключете на по малка предавка.По малката предавка, ще ви е от полза ако по пътя си серщнете дърво камък или е нужно да изкачите дадаен скала (20-30см).Ако пък се спускате по даден наклон и видеите препядствия по които ви е стах да минете с по голяма скорост намалет плавно.Не натискайте рязко спирачките защото ще загубите сцеплението което сте имали, а има и голяма възможност да паднете ако неможе да овладеете колелото си.Просто се отпуснете, пътят ви трябва да е директен.

• Изнесете се леко над седалката ако карате по стръмен наклон.Така ще имате повече време да  предотвъртява  прехвърляне през кормилото.В случай,  че изгубите контрол на колелото винаги е по-добре да паднете настрани от колкото през колелото.


• Не хващайте кормилата твърде здраво. Това ще измори ръцете ви по бързо.Отпуснете се но не твърде много.

• Леко огънете вашите лакти и рамене. Но не изкривени. Това ще асистира в поглъщане на вибрациите, които вие може да изпитате по време на спускането

Това са основните техники, които трябва да знаете когато  се захванете с  MTB (Планинско колоездене).
Надяваме се че тези техники ще са ви от полза.


Източник

бутон за сайт

0 коментара:

Публикуване на коментар