Pages

понеделник, август 16, 2010

Няколко начина да се предодврати контузия при Планинско колоездене


• Диви животни.Приближавайте животните внимателно .
Димите животни са много непредказуеми ,затова ги приближавайте внимателно . Никога ни ги плашете като стреляте или издавате шумни звуци .

• Пазете се от подозртелни хора.
Безопасноста от престъпници е нещо,с което трябва да внимавате . Бъдете предпазливи от подозрителни хора , който видите на пътя/на земята . Винаги карайте на групичка и отбягвайте да използвате често същия път.

• Избягвайте да карате в тъмното,особено ако сте на път,който не ви е много познат.Планирайте своето каране и знайте колко дйлго ще продължи. Ако карането в тъмното е неизбежно бъдете сигурни, че имате рефликтори на колелот и на дрехите си . Фаровете също са полезни.

• Винаги си носете каската.Няма да ви предпази изцяло главата , но ще намли всяка контузия на главата , която можете да получите .

Запознайте се с околнота среда на пътя (маршрута) .Ако местните ви кажат,че район   изобилства от комари , подситурете се с отблъскващ спрей за насекоми . Маларията присъства все още в някой тропически страни.

• Планирайте добри . Запознайте се с маршрута . Когато пътувате по непознат път,си носете карта и компас(GPS) . Опитайте се да използвате един и същ път на отивание и на връщане. Ориентацията би била полезна ако се изгубите и търсите да намерите пътя.

• Пазете колело си в добро състояние за да не ви подведе.Винаги карайте с основни инструменти и резеврвни гуми.
Избягвайте колкото можете главния път / магистралата.
Използвайки глявния път означава , че ще си имате работа с шофьори. Ако нямате друг избор , карайте внимателно. Използвайте пътеките/тясните улички, и внимавайте от безрасъдни шофьори.Пазете се от паркирани коли - вратата може изведнъж да се отвори пред вас.

• Винаги бъдете добре хидратиран.
Пийте всеки 20 минути дори и да  не се чувствате жаден.

• Проверявайте запасите с вода .
Избягвайте да карате в лошо време.Порверявайте за времето,за да ви държи информиран.

Има толкова много начини да предодвратите контузии.Главното е-планирайте занапред, спазвайте необходимите предупреждения и използвайте точно оборудване и екипирване.

Източник

бутон за сайт

0 коментара:

Публикуване на коментар