Pages

четвъртък, септември 23, 2010

Техника на балансиране докато сме спрели

Балансът е една много важна техника.В много случай при планинското колоездене тя ще ви е от полза.При спускането от тесни пътеки, възникнали затруднения при преминаването на  камъни, скали.Балансът се усвоява с течение на времето, но нищо не пречи когато имате желание  и време да се опитвате да балансирате по 5-6 мин на ден.

Намерете някоя хубава полянка с ниска трева и лек наклон.Изнесете се напред  приклекнете леко,  натиснете спирачките без да пускате.Завъртете кормилото с лек наклон на ляво или на дясно(както ви е по-удобно).



Ако започнете да губите равновесие  отпуснете спирачките леко така, че колелото ви да мръдне няколко сантиметра.Може да опитате и с изнасяне на тежестта .Щом започнете да се накланяте  настрани просто вдигне крака си на противоположната страна, като едновременно изнасяте и леко тялото си .Задължително педалите трябва да са успоредно спрямо земята.

С усвояването на тази техника много по лесно и стабилно щя контролирате колелото си на пътя. В много случай при планинското каране тя ще ви е от полза.


Източник

бутон за сайт

0 коментара:

Публикуване на коментар