Pages

неделя, май 16, 2010

Правят над 4 км велоалеи в район ”Младост”

Столична община предстои да финансира през фонда за приватизация изграждане на над четири километра велоалеи в район "Младост".

Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова при откриване на второто издание на празника на семейството, спорта и здравословния начин на живот "Фамилатлон", предаде БТА.

Фандъкова посочи, че проектът ще свързва всички части на района, ще бъдат изградени и довеждащи велоалеи до станциите на метрото, където ще има стоянки за велосипедите. Проектът е на стойност около 2 милиона лева и докладът вече е внесен в съвета за управление на приватизационния фонд, съобщи тя. Кметът отбеляза, че след като се гласуват средствата от Столичния общински съвет, веднага може да се премине към изграждане на велоалеите. Тя посочи, че се подготвя такъв проект и за район "Люлин".

Моята идея е това да стане следващата година и така всяка година да изграждаме велоалеи в поне един голям район, обясни Фандъкова. Според нея приоритетно трябва да се изграждат велоалеи, защото все повече хора са готови да се придвижват с велосипеди, вместо с автомобили, дори главният архитект на София се е качил на колело. Столичният кмет поздрави участниците в празника "Фамилатлон", които не се уплашиха от прогнозите за дъжд.

Над 20 велосипедисти се отправиха във велопоход от Народния театър по ул. "Дякон Игнатий", бул. "Цар Освободител", пл. "Княз Александър Първи", пл. "Независимост", бул. "Кн. Мария Луиза", бул. "Витоша" до Южния парк. Организатори на празника "Фамилатлон" са Столичната община, асоциация "Родители", Центърът за безопасен интернет и Националната мрежа за децата под патронажа на посланика на Франция Етиен дьо Понсен.




бутон за сайт

0 коментара:

Публикуване на коментар