Pages

петък, юни 25, 2010

Велополицаи преследват нарушители в Слънчев бряг




По-хладното време е рай за джебчиите в Слънчев бряг, които ловко обират туристите, търсещи развлечения. Гастрольори от цялата страна окупираха курорта още в началото на лятото. За да осигурят спокойствие на почиващите, за сезона са командировани 300 полицаи от вътрешността на страната. 

Най-натоварени изглеждат велополицаите, които навъртат средно по 40 километра на ден в преследване на нарушители. 

Тъй като голяма част от Слънчев бряг е пешеходна зона, полицаите на колела по-лесно и по-бързо се провират сред тълпите. 

"От велосипед трудно може да се избяга. При този трафик на хора, при това стълпотворение, просто няма как", каза полицаян Илиян Терзиев. 

Освен за джебчии и хулигани, полицаите следят за незаконна търговия, нарушаване на обществения ред...и загубени деца на разсеяни туристи.      

"Забравят ги някъде, изгубват ги за момент, то има поток от хора предимно през деня и в последствие вече не могат да ги намерят - на плажа, по алеите", допълни полицай Николай Христов.

"Това са първите хора, които се сблъскват с престъпленията или проблемите на българските и чуждите граждани. Затова и голяма част от тях през зимния период минават курсове на обучение по чужди езици", информира Стайко Манев, началник на Районното управление в Несебър. 

Едно от сериозните престъпления в курорта, което велополицаите разкриха преди дни, е неутрализирането на престъпна група, източвала банкови карти от банкомати.  

Иначе въпреки натоварените смени, се шегуват, че по време на дежурство поддържат и спортната си форма.

"Не харчим гориво. Харчим калории, дето сме ги натрупали от зимата", коментира полицай Войко Калоянов.





Източник

бутон за сайт

0 коментара:

Публикуване на коментар